دبیر خصوصی در زمینه هایی مانند پیشرفت در تحصیل، کسب نمره بالا در دروس، موفقیت در کنکور و المپیاد و همچنین افزایش معدل تحصیلی مهم بوده و می تواند منجر به تغییرات چشم گیری در فرآیند تحصیلی فرزندتان شود. البته این نکته را در نظر داشته باشید که معلم خصوصی خوب نیز در این زمینه اهمیت زیادی داشته و نیاز است تا در این زمینه تحقیقات لازم صورت پذیرد.
اما نتایج صورت گرفته شده در اینباره نشان داده که وجود دبیر خصوصی برای تغییر در شرایط تحصیلی دانش آموز موثر و مفید بوده و منجر به ایجاد تحول در وضعیت تحصیلی او می شود. در این مقاله به بررسی اهمیت دبیر خصوصی در روند تحصیلی دانش آموزان و یا دانشجویان می پردازیم.
دبیر خصوصی چه تغییری را در روند تحصیلی دانش آموز ایجاد می کند ؟
شاید برای شما این سوال مطرح شود که چرا فرزند شما در مدرسه و با وجود معلم ها و دبیرهای خوب، یادگیری کافی نداشته و نیاز به دبیر خصوصی دارد ؟ بسیاری از دانش آموزان و حتی دانشجویان در طول مدت کلاس مدرسه و یا دانشگاه، درس را به خوبی یاد نمی گیرند. این موضوع به عوامل مختلفی مانند نحوه تدریس معلم، عوامل پرت شدن حواس دانش آموز، آموزش کلی و همچنین عدم تمایل فرد به سوال پرسیدن در جمع های بزرگ می باشد. اما در تدریس خصوصی مخاطب اصلی دبیر، تنها همان دانش آموز بوده و می تواند به خوبی پاسخگوی سوالات او در هر زمینه از درس مورد نظر باشد.
همچنین در مواقعی ممکن است دانش آموز مباحث قبلی درسی را به خوبی یاد نگرفته است و یا مثلا ریاضی کلاس سوم را به خوبی متوجه نشده است و وقتی به کلاس چهارم می رود، مباحث مربوط به سال جدید را که مرتبط به سال گذشته می باشد را نیز متوجه نمی شود. دبیر خصوصی در چنین شرایطی موضوعاتی را که دانش آموز در آن ضعیف می باشد را شناسایی کرده و با آموزش پایه ای این موارد، به او کمک می کند تا در دروس سال جدید تحصیلی خود نیز به موفقیت های بهتر و بیشتری برسد. بنابر این کلاس های خصوصی باعث شده تا هم مباحث قبلی به خوبی با دانش آموز کار شود و هم درس های مربوط به پایه جدید نیز آموزش داده شده و اشکلات آن برطرف شود.
از دیگر ویژگی های داشتن دبیر خصوصی محدود نبودن در زمان تدریس می باشد. از آنجایی که معلم ها و دبیرها در مدارس باید در زمان بندی مشخصی روند تدریس را به پیش برند، گاهی نمی توانند به میزان زیادی زمان را برای یادگیری یک بخش و یا مبحث صرف نمایند، اما دبیر خصوصی در این خصوص هیچگونه عجله و فشاری نداشته و می تواند برحسب آمادگی دانش آموز برای پیشبرد دروس قدم بردارد.
همچنین در مواقعی این امکان وجود دارد که روش تدریس و فن بیان معلم و یا دبیر در مدرسه به گونه ای نبوده که همه افراد متوجه آن شوند و ممکن است تنها تعداد کمی از دانش آموزان آن مطلب را یاد بگیرند، دبیر خصوصی معمولا از روش های متنوعی برای تدریس خود استفاده کرده که این موضوع انگیزه و علاقه دانش آموز به آن مبحث را بیشتر می کند.
بیشتر بدانید : معرفی بهترین شیوه های حفظ کردن فرمول ریاضی و فیزیک
ویژگی های دبیر خصوصی خوب چه می باشد ؟
1. وقت کلاس را به آموزش مطالب غیر مفید صرف نمی کند : دبیر خصوصی خوب برای زمان تدریس خود برنامه ریزی داشته و سعی می کند در طول زمان تدریسش از مطالب حاشیه ای و غیر مفید دوری نماید.
2. دانش آموز را مورد قضاوت قرار نمی دهد : در مواقعی که دانش آموز در امتحان مربوط به آن درس نمره خوبی را کسب نکرده او را سرزنش نکرده و مورد قضاوت قرار نمی دهد، بلکه سعی می کند تا نقاط ضعف دانش آموز را پیدا کرده و در جهت اصلاح آن به او کمک نماید.
3. اشتباه خود را توجیه نمی کند : دبیر خصوصی خوب اگر در طول روند تدریس خود اشتباهی انجام دهد، آن را می پذیرید و بر روی آن سرپوش نذاشته و یا دانش آموز را مقصر جلوه نمی دهد. دبیر خصوصی خوب نیز این موضوع را می پذیرد که هر کسی ممکن است مرتکب خطایی شود.
4. تشویق کردن را در روش کاری خود قرار می دهد : اگر دانش آموز تمرینی را درست حل کرد و یا پاسخ سوالات را درست می دهد، او را تشویق کرده و حتی پیشرفت تحصیلی دانش آموز را به والدینش اطلاع می دهد. دبیر خصوصی خوب می داند که تشویق کردن یکی از روش های موثر در بهتر شدن وضعیت تحصیلی دانش آموزان می باشد.
5. با دانش آموز رفتار خوبی دارد : دبیر خصوصی خوب همیشه با احترام با دانش آموز خود برخورد کرده و مانند یک دوست با او می باشد. همچنین هیچوقت از تنبیه و یا توبیخ کردن برای یادگیری استفاده نمی کند.
6. به تدریس خود مسلط بوده و اطلاعات کافی دارد : دبیر خصوصی نیاز است تا بر روی مطالب آموزش که تدریس می کند تسلط کافی داشته و قبل از ورود به جلسه خصوصی مطالب آن روز را مرور نماید. همچنین دبیر خصوصی خوب از روش های خلاقانه و موثر در آموزش نیز استفاده می کند که از جمله این روش ها میتوان به کار کردن با فلش کارت ها، استفاده از جداول و روش های کمک آموزشی و همچنین داشتن جزوه ای کامل و مناسب در این زمینه اشاره کرد که می تواند به دانش آموز در درک بهتر و بیشتر مفاهیم درسی کمک نماید. همچنین بررسی نقاط ضعف و قوت دانش آموز در یادگیری نیز می تواند به پیشرفت بهتر روند درسی کمک نماید، بطور مثال ممکن است دانش آموزی مطالب حفظی را سریع تر یاد گرفته و در مطالب مفهومی با مشکل روبرو می شود.